Tai chi

Yang style

10 en 24 vorm

Yang 10

Yang 10 is een klein vorm, gemakkelijk aan te leren. Op deze manier leer je de basisprincipes  aan en gaan we stap per stap verder en dieper op in. Deze principes zijn gebaseerd op de constante verandering van het leven. We leren om te gaan met chaos zonder dat we uit ons centrum geslagen worden. Eenmaal je de essentie onder de knie heb, kunnen we verder gaan met een langere vorm zoals de Yang 24. Afhankelijk wat je doel is om tai chi te beoefen, vraagt het geduld, regelmatig oefenen, en niet te streng zijn voor jezelf en toch blijven vol te houden. Waardoor je in een proces van transformatie wordt gebrachten, leren te leren en wordt tai chi jou beste vriend(in).  Een van de meest gunstige aspecten van tai chi-oefeningen is diepe ontspanning die je ervaar.

Yang 24

De Taiji-vorm met 24 houdingen is afgeleid en vereenvoudigd van de traditionele lange vorm 108 Yang-stijl. Je herken bewegingen terug van de Yang 10.
Het regelmatig beoefenen van taiji zorgt voor een correcte lichaamshouding, een alerte geest, een gevoel voor evenwicht, een ontspannen lichaam, een verbeterde coördinatie. Door een diepe natuurlijke ademhaling tijdens het beoefen van de vorm wordt het centraal zenuwstelsel in zijn evenwicht hersteld en reduceert de stress.

 

Ervaringen van klanten

 

De lessen bij Tsoe Tsan Yang zijn een echte mind changer die de nodige balans, de innerlijke kracht en de voeling met mijn lichaam naar boven laat komen. Een echte aanrader voor wie zich lichamelijk en geestelijk beter wil voelen en dichter bij zichzelf wil komen.

Tsoe Tsan is een gedreven, geduldige en zachte docente die haar passie doorgeeft en laat voelen tijdens de les wat Qigong en Tai chi kunnen beteken voor het dagelijks leven. Ze voelt ontzettend goed de dingen aan en heeft een ongelofelijk inzicht en wijsheid in het lichaam. Ze stuurt telkens op een subtiele manier bij en gaat steeds op zoek naar wat de ideale manier voor mijn lichaam is om mijn energie meer te laten stromen.

Jan

Ik ben heel blij dat ik via het Majinhuis Tai chi heb ontdekt.Voordien was ik me veel minder bewust van mijn lichaam. Het was vooral mijn hoofd die mijn lichaam dirigeerde. Tai chi heeft me bewuster gemaakt van mijn lichaam. Door tijdens de oefeningen te focussen op mijn lichaam heb ik ontdekt dat je lichaam vaak zelf aangeeft hoe je moet bewegen, zonder dat dit veel energie vergt. Het is allemaal “ als vanzelfsprekend”. Tijdens de oefeningen ben ik me naast mijn lichaam  ook veel bewuster van mijn ademhaling, zaken die we in het dagdagelijkse leven te veel vergeten wegens automatisme. Na het beoefenen van de Tai chi voel ik me dan ook altijd veel rustiger. Ook al oefen ik het maar 1x week toe, de effect zijn toch al in mijn dagelijks leven binnen geslopen.

Waarvoor alleen maar dank!

Manuella

Tsoe Tsan Yang | The embodied mind
+32 477 99 86 69 |info@theembodiedmind.be

Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden