Qigong

Qigong

Zhineng Qigong

Hoe werkt deze methode?

Qigong is een methode die jou levenskwaliteit, je gezondheid als geheel verhoogt. Door ons energie niveau (Qi) te managen, bepaalt het jou gezondheid en welzijn. Het kan  ziekten en andere lichamelijke en geestelijke klachten voorkomen en helen (zelf helend vermogen). Het bevordert een goede gezondheid, vitaliteit, lang leven en je ontwikkelt de potenties en kracht van de geest, je persoonlijke, spirituele en geestelijke groei komt ook aan bod in deze proces. Wanneer qi geblokkeerd is of te zwak of te sterk en niet vrij kan stromen, dan uit zich dat op lange termijn in fysieke klachten en ziektes.
Ook ons hele levensomstandigheden heeft daar ook een invloed op. Regelmatig Zhineng qigong beoefenen, kom je in een natuurlijke staat van rust en ontspanning. Waardoor je zelfhelende vermogen activeert en de qi blokkades opheft, terug meer energie, in balans en harmonie komt.
Zoals het woord zelf zegt qigong ‘de kunde (gong) om met levensenergie (qi) om te gaan’.

Level 1

Lift Qi Up and Pour Qi Down methode (Peng Qi Guang Ding Fa)
De qigong bewegingen zijn vooral bedoeld voor de uitwisseling van interne en externe qi te ontwikkelen, het uitwisselen van Qi tussen mens en natuur/universum en zo je eigen Qi te vergroten, versterken en te zuiveren. Waardoor je vitaliteit en gezondheid verbeterd en ervaar je meer energie, kracht, balans en harmonie. 

Ervaringen van klanten

 

De lessen bij Tsoe Tsan Yang zijn een echte mind changer die de nodige balans, de innerlijke kracht en de voeling met mijn lichaam naar boven laat komen. Een echte aanrader voor wie zich lichamelijk en geestelijk beter wil voelen en dichter bij zichzelf wil komen.

Tsoe Tsan is een gedreven, geduldige en zachte docente die haar passie doorgeeft en laat voelen tijdens de les wat Qigong en Tai chi kunnen beteken voor het dagelijks leven. Ze voelt ontzettend goed de dingen aan en heeft een ongelofelijk inzicht en wijsheid in het lichaam. Ze stuurt telkens op een subtiele manier bij en gaat steeds op zoek naar wat de ideale manier voor mijn lichaam is om mijn energie meer te laten stromen.

Jan

Ik ben heel blij dat ik via het Majinhuis Tai chi heb ontdekt.Voordien was ik me veel minder bewust van mijn lichaam. Het was vooral mijn hoofd die mijn lichaam dirigeerde. Tai chi heeft me bewuster gemaakt van mijn lichaam. Door tijdens de oefeningen te focussen op mijn lichaam heb ik ontdekt dat je lichaam vaak zelf aangeeft hoe je moet bewegen, zonder dat dit veel energie vergt. Het is allemaal “ als vanzelfsprekend”. Tijdens de oefeningen ben ik me naast mijn lichaam  ook veel bewuster van mijn ademhaling, zaken die we in het dagdagelijkse leven te veel vergeten wegens automatisme. Na het beoefenen van de Tai chi voel ik me dan ook altijd veel rustiger. Ook al oefen ik het maar 1x week toe, de effect zijn toch al in mijn dagelijks leven binnen geslopen.

Waarvoor alleen maar dank!

Manuella

Tsoe Tsan Yang | The embodied mind
+32 477 99 86 69 |info@theembodiedmind.be

Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden