Over mij

“Anderen overwinnen is machtig zijn. Jezelf overwinnen is de weg kennen”.

                                                                                                                                             -Lao tse-

Mijn naam is Tsoe Tsan.

Na een lange reis van veel stress en uitputting kwam ik terecht in een zwaar burn-out en rugproblemen het bracht mij in in de wereld van bewustmaking op verschillende niveau. Sinds 2010 ben ik bezig met opleidingen in tai chi, qigong tot in het heden nog steeds. Deze reis bracht mij in een diverse landschap van ervaringen en inzichten die niet alleen met bewegingen te maken heeft, waar we allemaal zo graag naar kijken. Die prachtige langzame, sierlijke bewegingen die je een rustige, zalig gevoel geven. Het bracht mij dieper naar binnen, bewuster worden met wat je mee bezig ben, ipv naar buiten kijken hoe mooi de bewegingen waren. Naarmate ik mij dieper in verdiepte in al deze materie van TCM, tai chi, qigong, ademhaling, meditatie werd ik bewust, hoe dierbaar ons lichaam en geest ons de weg leid naar waar we altijd waren en zijn, alleen dat we het vergeten waren. In vrijheid verbonden met jezelf, met de ander en de omgeving. De verbondenheid in heelheid brengt balans en harmonie in ons zelf, waardoor we ook vrijer en gelukkiger leven. Terug thuiskomen bij jezelf. Tai Chi /Qigong kan dienen als een deur naar een dieper aspect van een evenwichtiger en bewuster leven.

“Anderen overwinnen is machtig zijn. Jezelf overwinnen is de weg kennen”.

-Lao tse-

Dankzij beide leraren Carsten Donhke (Tao Hamburg) en Mehdi Michiels ( Bu Yong Li) brachten ze ieder op zijn manier mij de weg naar de vrijheid en verbondenheid, en sta ik waar ik nu sta. Momenteel bewandel ik nu de pad van Dr Pang Ming de grondlegger van Zhineng Qigong. De weg naar qigong healing. Omdat Qigong als doel heeft de gezondheid en welzijn te vergroten, speelt Healing (Fa qi) hier een belangrijke rol in. Vanuit deze jaren lange reis deel ik graag mijn ervaring met jou, in jou proces, waar je ook ben, om samen naar de vrijheid in jezelf te herontdekken en terug in balans en harmonie te leven.

Mijn reis naar bewustwording en eenheid:

Vipasana Meditatie retraite 2x10daagse 
TCM (OTCG)
Qigong (Carsten Donhke)
Tai Chi (Master Shen Ji/ Mehdi Michiels,….) 
Zhineng Qigong (Master Yuantong Liu )
Buteyko (Rebecca Messian) 
Hartcoherentie (Mathieu Devies)

Ervaringen van klanten

De lessen bij Tsoe Tsan Yang zijn een echte mind changer die de nodige balans, de innerlijke kracht en de voeling met mijn lichaam naar boven laat komen. Een echte aanrader voor wie zich lichamelijk en geestelijk beter wil voelen en dichter bij zichzelf wil komen.

Tsoe Tsan is een gedreven, geduldige en zachte docente die haar passie doorgeeft en laat voelen tijdens de les wat Qigong en Tai chi kunnen beteken voor het dagelijks leven. Ze voelt ontzettend goed de dingen aan en heeft een ongelofelijk inzicht en wijsheid in het lichaam. Ze stuurt telkens op een subtiele manier bij en gaat steeds op zoek naar wat de ideale manier voor mijn lichaam is om mijn energie meer te laten stromen.

Jan

Ik ben heel blij dat ik via het Majinhuis Tai chi heb ontdekt.

Voordien was ik me veel minder bewust van mijn lichaam. Het was vooral mijn hoofd die mijn lichaam dirigeerde. Tai chi heeft me bewuster gemaakt van mijn lichaam. Door tijdens de oefeningen te focussen op mijn lichaam heb ik ontdekt dat je lichaam vaak zelf aangeeft hoe je moet bewegen, zonder dat dit veel energie vergt. Het is allemaal “ als vanzelfsprekend”. Tijdens de oefeningen ben ik me naast mijn lichaam  ook veel bewuster van mijn ademhaling, zaken die we in het dagdagelijkse leven te veel vergeten wegens automatisme. Na het beoefenen van de Tai chi voel ik me dan ook altijd veel rustiger. Ook al oefen ik het maar 1x week toe, de effect zijn toch al in mijn dagelijks leven binnen geslopen.

Waarvoor alleen maar dank!

Manuella

 

Tsoe Tsan Yang | The embodied mind
+32 477 99 86 69 |info@theembodiedmind.be

Privacyverklaring | Algemene Voorwaarden